петък, 21 октомври 2011 г.

LIVE BRIT!

Имам си няколко любими нации. Изпитвам необясним пресантиман към поляци, шведи и индианци ( или в сегашния си вид -южноамериканци). 
Но англичаните....ех..те не са просто високи хора (много харесвам високи хора), които пият бира и гледат футбол...Те са част от Обединеното Кралство, пълно с шантави акценти, най-добрата музикална индустрия в света, родина на гениални хора,традиции и революции, чай,смахнато чувство за хумор и какво ли още не... Но сега ще ви споделя три любими неща, която никоя друга държава  не може да даде на света.  Не просто мода, а запазена марка. Визуална асоцияция,много по-гъзарска от това да ни познават българското кисело мляко.
И не просто е яко да носиш тези неща..супер яко е. Поемам си глътка въздух, спомням  си пак за Лондон и напомням, че има тънка граница между това да се кефиш на брит-а и да бъдеш сноб. 
ПРИЧЕСКИТЕ  “BEATLES
Момчетата от Ливърпул направиха много повече от революция в музиката през 60-те години. Те създадоха нещо напълно ново като чисто визуален продукт. Костюмите им,поведението им и най-вече –прическите. Леко дълга коса до ушите, с плътно покриващ челото бретон. Семпло,но и секси. Милиони младежи по света, бунтари и свободни души, започват да ги имитират. Да не говорим и за многото съвременни изпълнители, които ни   напомнят за ‘Бийтълс’ и за брит атмосферата.


*Музиканти, вдъхновени от прическите ‘ Бийтълс’: Oasis, Yeah Yeah Yeahs, The Verve, Paramore, Franz Ferdinand ... И НЕ- Джъстин Бийбър не е Брит! Той се прави на фешън, а това е ЛЕЙМ!

БРИТАНСКИЯТ ФЛАГ

Истинската мания по дрехи и аксесоари , украсени със знамето на Обединеното Кралство идва не откъде да е, а от Ginger Spice –Гери Халиеул. Точно така-SPICE GIRLS! На един от концертите на групата, Гери се появява в миниатюрна рокличка с флага на родината си и света полудява.Оттогава досега водещи марки и дизайнери създават какво ли не с uk флага– обувки, чанти, тениски, диадеми, накитници , сака, якета и шапки. И SPICE GIRLS  са дали нещо на света!
Пък и аз си имам тениска с флаг и ми е много готино!
Искам и обувки с токче и флаг :) Пфф...
 GOD SAVE THE QUEEN

 През 1977 годината пънкарите от Sex Pistols  изпяват емблематичното си парче ‘God Save the Queen”.  Това изречение променя света,защото прави тази ‘благословия’ много повече от някакви думи. Пънкарите са против монархията, но британците винаги ще се гордеят , че са такива.  Това послание е бунтарство, но и запазена марка на Острова. Каквито и дрехи да се създават, Англия ще продължава да си има кралица. 

Всяка държава оставя своята следа на картата на света.(Може би е мой проблем, че не знам следата на Буркина Фасо, но и това може да се оправи)
 В никакъв случай не превъзнасям британците. Да, българските жени винаги ще са с хиляди пъти по- красиви от тези в провинция Есекс ( примерно), но това което можем да 'откраднем' от uk people, е че винаги има  какво да ти дава самочувствие и веднъж срасне ли се с ДНК-то ти -там си остава.
Затова си имам любими нации и затова се казва 'английски чай' преди всичко друго :)


P.S. "Bloody hell", "Cheers, mate" и fuck  с британски акцент завинаги ще си останат в моя речник :) 

3 коментара: