събота, 25 септември 2010 г.

TRUE or FALSE?


Всичко, което ни се случва и всичко, което никога няма да ни се случи се основава на изборите , които правим. Всеки ден, всеки час, всяка секунда....

Винаги съм харесвала теорията, че всеки наш избор  се мултиплицира и реализира  в двете крайности -в една паралелна Вселена. Там където ние сме други, животът ни е друг  и взимаме други решения...По тази логика кой знае колко Йоани същестувават в нематериалния свят и ми чудно дали и те си водят блогове, но може би  са по-умни и по-успели от мен.

Но знате ли какво? Харесвам всичките си грешки!! Не заради друго, а защото са си мои! Понякога осъзнавам, че колкото и шансове и повтарящи се ситуации да имам, винаги бих постъпвала по един и същи начин. Не че не трябва да се учим от грешките- разбира се, че трябва!

Но кой , по дяволите, определя кое е правилно и кое грешно? Като в упражнение по английски език  в пети клас: True or False?  Само отивайки до магазина да си купя цигари  Т or F поне десет пъти ще премине като бляскаща светлина през мен като се започне именно с  ' Наистина имам нужда от цигари'- False. Но въпреки това отивам и си ги взимам...

Ние знаем много пъти, че това , което правим може би не е правилно, но пък именно тогава ни се струва няй-подходящо. Нищо в живота не е чиста монета. Никой не е прекалено лош , нито прекалено добър като тъпата Снежанка, затова и тази приказка не струва и затова харесвам повече джуджетата, защото поне имат характер...
Харесвам и хората, които могат да 'извадят' от мен и най-светлите и най-тъмните ми страни...За тези неща винаги е нужна помощ.

Не е лесно човек да забрави себе си, но понякога се случва. И това е най-страшното. Да забравим кои сме ние, защото се подчиняваме на вярното и грешното и нечии представи за това, вместо да слушаме глупавото си сърце. То прави грешките. Но ако сърцето ни не е глупаво, значи просто нямаме сърце.

Никога не ни стига това, което имаме -TRUE

Понякога просто трябва да преглътнеш обстоятелствата и да продължиш напред- FALSE

Никога няма да си щастлив, докато не си бил и нещастен.-TRUE

Но ако си обграден само от щастие, губиш смисъл за нещата- TRUE

На човек малко му е нужно- любов, здраве..т.н.-FALSE

Ето, затова идват ' грешките'. От малките ни истини и  големите ни заблуди. Или обратното. Възгледи, които променяме или не променяме на всяка декада или на всеки час. Но които ни правят уникални, мислещи, много сгрешили, но и много истински.

Животът не е True or False?
A само True and False.

10 коментара:

  1. Не знам какво да ти кажа, но това обикновено значи, че ми харесва какво чета... :)

    ОтговорИзтриване
  2. "Всичко, което ни се случва и всичко, което никога няма да ни се случи се основава на изборите , които правим. Всеки ден, всеки час, всяка секунда...."

    Абсолютно.Въпросът е в изборите, как те ни се случват в главите?И ние ли сме тези същите, когато ги правим, и кои сме ние ? Аз например съм 1000 миниМи-та в себе си.И всяка секунда не, но да кажем всеки "кръгъл" час, хаха, всеки незнам как изглежда кръглия час, но съм променлив като 220 ~ в контактите..И не значи че сме непостоянни или шизофреници.Пустите избори ни определят живота, а не знаем даже кои сме когато ги правим.После ни боли глава най-често.Ако пък нямаме избор, нали чувала си някого да казва : ".. ами нямах друг избор..." , или ".. нямам друг избор в момента.." Ми не.Те просто вече са избрали нещо.Или някое тяхно миниМи е решило да си избере нещо вместо другото им миниМи.Ох май съм за психиатрията..;)))Искам да кажа че ние всъщност не сме едно и също лице в себе си.И това е колкото абсурдно, толкова и прекрасно.Иначе представи си колко сиво и скучно щеше да бъде.Раждаш се и знаеш абсолютно всеки сантиметър от живота си, всяка минутка- старт, 10 години права черта, стоп, 30 градуса надясно, стоп, 90 градуса наляво, стоп 5 години права черта, и т.н...И накрая защото винаги харесвам каквото пишеш, обичам да те чета - нашите решения или избори, не само че не са тру ор фолс - те просто не са наши.Защото ние самите просто не знаем кои сме.Сериозно не знаем.Имаме си само временни етикети, като имена, професии, никове, любими цветове, визитни картички с адреси на офисите ни, някакви дипломи ..и т.н.Но нас самите ни няма.Къде сме?няма ни.Затова имаме нужда от поне едно същество което да ни намира в сърцето си и да е до нас наистина и винаги.За да можем да се усещаме живи и че ни има.Обичам да те чета ;)Харесах.

    ОтговорИзтриване
  3. Съгласна съм с всичко, но не и че изборите не са наши! Винаги са наши, дори когато се опитваме да се оправдаем с обстоятелствата. Ние може и да не знаем кои сме, но всеки наш избор ни позволява да разберем именно това!:))
    А аз пък харесвам твоите дълги и емоционални коментари и как изглежда 'миниМи' изписано на български:)

    ОтговорИзтриване
  4. Хубаво, както винаги... и усмихнато...
    п.с.:Ех, тази Снежанка бе! Бях я забравила... Хахаха! :P

    ОтговорИзтриване
  5. А защо по дяволите винаги се оправдаваме за лошите работи, които вършим с това, че „може би това е правилното решение за мен”, „поне съм истинска”, „отново бих постъпила така”? Пълен шит. Много по смело и „истинско” е ако просто признаеш, че си сгрешил и се опиташ да поправиш нещата. Защо винаги гледаме да извлечем ползата от грешката, или още по-лошо - ползата от това, че си направил нещо лошо? Колко лесно е това и колко трудно е да си просто един добър човек.

    Извод: Не правете грешки, когато знаете, че са грешки. А ВИЕ ВИНАГИ ЗНАЕТЕ. Затова ние хората сме по-различни от останалите животни. Защото имаме съвест. Хубаво ще е ако по-често да я слушаме и по-рядко се оправдаваме с това, че трябва да сгрешим, за да разберем кое е за нас и кое не е.


    P.S. Ако малко помислиш ще разбереш, че решенията се взимат не със сърцето, а с ума.Сърцето служи за друго.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен, хората нямат съвест..

    И какво ли означава "просто един добър човек..." Ти знаеш ли какви клишета ми редиш тука?!

    Аа какво ли разбираш ти под "добър човек", а какво аз и какво някой друг ?Всичко е едно и също,от край време и до края.. формата е своеобразие и се мени..Различни са усещанията според това на какъв кеф си се събудил примерно, или какво си сънувал...Поради простата причина че универсалности и абсолюти не съществуват, човек си е сътворил бог и дявол, за да си разграничава категориите някак си, въпреки че това е най-якото объркване;)

    А как обичам да ми нравоучителстват и да ме поучават разни "авторитети" ще знаешшш..;)

    И като ми клишираш за хората и животните ето ти един цитат за човека и животните:

    " Във всеки звяр дори и в най - кръвожадния има капка милост..В мен няма - значи аз не съм звяр.."

    ОтговорИзтриване
  7. "Понякога просто трябва да преглътнеш обстоятелствата и да продължиш напред- FALSE"
    Защо? Искам да повярвам, че трябва да се бориш ВИНАГИ, а дали е така? Дали понякога борбата наистина не е безсмислена? :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Човек трябва да се бори, само когато го иска, и само когато наистина си струва. Искам да кажа, че не бива да се примиряваме с обстоятелствата, ако те не ни устройват.
    Безсмислени битки всеки е водил и те понякога реално са такива, но докато не сме ги изпитали, не можем да ги различим от истинските:)))

    ОтговорИзтриване