неделя, 10 октомври 2010 г.

HIDE AND SEEK


Ако трябва да обясня скуката, досадата, апатията и ред такива не толкова приятни състояния, бих могла да ги обединя в едно- всички те ни се случват , защото не сме там, където искаме да бъдем.

Хора, места, ситуации, коктейли, целувки и сладникави парфюми...Виждаме и усещаме по толкова много на ден, че нашите сетива са пренатоварени и не могат да усетят къде наистина искат да бъдат.

Вечер с приятели, малко интимно време с гаджето, да сме насаме със себе си... Искаме тези неща, а когато ги получим се чудим дали не сме можели да ги заметсим с нещо друго. Още и още изживявания, още и още емоции, още  и още самота...всичко се преплита в едно и не можем да му хванем следите.

Има ли място, на което винаги се чувстваме добре? Имаме ли си убежище? Или всичко е до настроенията и до претенциите на нашата собствена особа?

Клубовете омръзват, хората ти омръзват, дори собственото ти легло изведнъж може да ти се стори неудобно...Защото когато си в него искаш да си в чуждо, а когато си там се чудиш трябва ли да останеш.

Но нали казват- 'не е важно къде , а с кого'. Има нещо вярно...Хората носят хубавите места със себе си. Собственията им стил и характер, дрехите, шегите и интересите им- те ти  показват къде са били твоите приятели, кои места са ги впечатлили и най-важното -как са оставили отпечатък върху тях.

Но това място, за което говоря... ние го пазим в нас, но не го показваме. Може би дори повечето си нямаме такова...

В книгата на Зюскинд ' Парфюмът' Жан Батист Грьонуй се покри в една пещера за седем години , защото там нямеше миризми и той можеше изцяло да се потопи във вътрешния си свят.

Но къде можем да се потопим в реалния свят и да бъдем в комфорт с вътрешния? Толкова ли бързо ни омръзва всичко?

Къде е магичната пещера? И кой живее в нея?

Истинското щастие е да можеш колкото се може по-често да си казваш: 'Ето тук искам да бъда....И съм тук.'

Но колкото по-щастлив си, толкова повече се страхуваш от смъртта. Но все пак рискът си струва.

А ти къде си?

6 коментара:

  1. "Има резон!", дето се вика! ;-)
    Докато четях течеше "Fool" (на Shakira). Текстът няма много общо, но мисля, че песента отива перфектно! ^^ Така че те поздравявам с нея!

    ОтговорИзтриване
  2. Бравос! :)

    A aз ли... Аз съм 3 steps away from my happy place... :}

    ОтговорИзтриване
  3. @ Mrs. D: Знам, Darling! И аз чакам да стигнеш там...
    @ Baby: Благодаря за поздрава:)Песента си отива, наистина...

    ОтговорИзтриване
  4. Аз съм на една крачка от бесилото...И когато си там пътят ти е едновременно ужасно кратък но и безкрайно дълъг, защото едновременно виждаш края но и съвсем яасно виждаш всеки отделен милиметър до целта.Всеки милиметър от тази крачка е твой.И там се крият истинските неща.Не в пировите победи, както и не в безкрайността на капризите ни.Само една крачка.До бесилото...;)

    ОтговорИзтриване
  5. хахах може да звучи, ама не е ..всъщност е забавно ;) Моят мрак е забавен Jo !;)

    ОтговорИзтриване