вторник, 18 януари 2011 г.

PARTNERS IN CRIME


Хората, които харесвам-знаят, че ги харесвам. 
Както се казва, ‘подушваш’ някой , че е от твоята порода и  всичко останало е история.  Нашата история.
Благодарна съм всеки ден и с всеки свой атом  за прекрасните хора, които познавам.

Казват,че можеш да прецениш човек по приятелите му. Но това понякога си е сложна задача.
Защото всички мои приятели са уникални и различни. И аз самата съм различна с тях-друга, неочаквана, и само те могат да 'вадят' от мен такова разнообразие от думи, настроения и видове смях.

Има приятели,които обичаш на куп-много, весели, забавни, готини. Имам много такива. Прекрасни и искрящи.
Но има и такива,които искам ПО един  ( и в комбинации разбира се), но все пак ще пиша за тези,  с които сформираме хубави двойки, освен тройките,четворките и т.н.:)))


Защото, мамка му, ако утре ме блъсне автобус, удари ме метеорит, напия се до смърт или имам каквато и да е тъпа и/или героична смърт, трябва да съм ви го казала. Тези неща се споделят. Искам вие да ги знаете и да не ги забравяте. Само този път изпадам в откровения. Защото, ако ви го  повтарям всеки път,  ще съм мега лигав лузър. Какъв парадокс! 

Всичко опира  до  въпроса "ЗАЩО"! Защо сме приятели, защо се виждаме, защо ви обичам...По принцип си знаем без думи и няма нужда да описваме неописуемото. Но ако има някакъв вид писмено обяснение, то би звучало така:

Теодор- защото можем да си мълчим и пак да си казваме много, защото го познавам от DAY 1 на моето съществуване и знае почти всичко за мен. Смеем се , плачем, депресираме си и сме си абсолютно необходими без да са нужни обяснения.

Сашо –защото ходим на  опера, слушаме джаз, пием хубаво кафе и си говорим за нещата от живота. Защото е сърдитко и мрази закъсненията. Возим се из нощна София и си приказваме за мечти на самотни паркинги.

Милена- За нея съм ви писала най-много. Тя май няма нужда от обяснение. Защото ако аз съм Ин , тя е Ян. Просто се балансираме. И сме едно цяло.Най-добрият денс партнър евър. 
И  защото само, само тя  знае какво изплува пред очите ми, когато слушам November Rain

Сис- защото е моята сродна душа! Защото си довършваме изреченията, защото мечтаем заедно, с един мащаб и  обичаме хоризонтите. Тя е жар птица, която свети,угасва и се възражда. По три пъти на денJ И в трите етапа  сме били  заедно. И е пристрастяваща.  И защото измислихме Живкологията. 
И защото имаме карта с милион пътища. И в 99% от тях се срещаме.

Хриси- Защото пред теб съм сто процентова 'Аз". Без маска и грим.Защото се познаваме. Защото мога да разчитам на теб и ти на мен. Винаги. Безусловно и за всичко. Ти си другата ми крайност , но и другата в мен.

Биба-Зуз, ти  не просто си 'моя кръв‘, ти си част от душата и мозъка ми. И влизаш  по чудодеен начин в мои рокли! Някаква друга версия на 'Sisterhood of  the traveling pants" :) 
Това е метафора. Ти си ми сестра. Във всички възможни смисли.

Гери Турийска- Защото е вдъхновяваща. Защото пръска светлина. Защото ходим на хубави места, събираме се с хубави хора, говорим си еднакво добре за много екзистенциални неща и за глупости. Защото може да е руса, но е умна. Или поне ме заблуждава.
И защото живее като драматургичен принцип-залага ситуации. И аз много,много обичам да ставам част от тях.

Роберт-защото понякога е като моя версия в мъжки пол, защото сме на едни вибрации, смеем се заедно на глупости и произвеждаме от яките тъпи лафове.Защото ме учи на полски, полски рап, 'хшонш бжми хчиние' и всякакви такива ужасно полезни неща :)  Денс партнър,парти пийпъл и човек, който винаги е насреща.

Биляна и Станислава-защото са прекрасни, саркастични сестри, които обичам и заедно, и по отделно.  Те  са ме замъквали на най-странните места и събития в живота ми. Защото пием много вино,говорим са за шамани,хипнози и секс и се смеем над глупостта в живота.

Виденова-заради кварталната кръчма, кварталните бири и големите планове. Холивуд в шепа:)

Веско-защото с теб е най-хубавото ‘ насаме’. Защото  ме усещаш как дишам, бил си и в емоционалните ми дупки , бил си и в еуфорията.  Даваш най-най-най-добрите съвети, виждаш по-добре от мен, защото аз  понякога гледам надалеч,  а ти ме връщаш в хубавото
' тук'. Предричаш бурите ми и знаеш кога ще ти подям ястието в чинията. Където и да съм след това, където и да ме видиш, само по жестовете и гласа ми ,най-добре ще знаеш как се чувствам
Ние сме приятели , защото се обичаме. И направо е непоносимо, че ако не сме заедно, не можем да сме нищо.

Mога да пиша за още много хора. Не искам да пропускам, че с  никого не мога да си говоря за кино, както с очарователния господин Антон Дишков, с никой срещите веднъж в годината не са толкова естествени и сякаш като от вчера,  както с Лора G.

Никой няма статут на икона както Елена Колева. Която просто е култова и уникална. Точка по върпоса.
Никой не ми е показвал  пътя по-ясно и по-красиво от Нели Димитрова.
Никой не ме е напивал повече от Ива, която е прекрасна, истинска,
" половинчата и заключена” и просто ПИЧ.
Никой не е по-добър чуждестранен приятел от Майкъл. С когото случки от 5 месеца, стигат за цял един живот. И когото няма начин да не помниш и да не харесваш. Защото той просто беше там, където трябва.



И НАКРАЯ: ОБИЧАМ ВИ, ЗАЩОТО СЕ СМЕЕТЕ НА ВИЦА МИ С КУЧЕНЦЕТО,ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАС НЕ ГО МИСЛЯТ ЗА СМЕШЕН!

Кой може да не го намира за смешен??! Може би трябва пак да разгледам  за кого писах....

4 коментара: