четвъртък, 5 ноември 2015 г.

МЕНИДЖЪР "СРЕЩИ"


       Ами, пичове, не е ок! Не е ок да съм на 34 и да не съм направил нищо запомнящо се в този живот. Супер накратко нещата стоят така: десет години работих в една голяма фирма за софтуер, където започнах като съпорт и стигнах до мениджър на това, после мениджър на онова. Нали знаете, като сложиш мениджър отпред и все тая дали е на продажби, на хора или на столовата. Но пък моето си беше сериозно.  И аз си мислех, че наистина  раста в кариерата по един образцов начин. Заплатата беше чудесна, е –свободно време като мениджър на онова нямах много, но пък се чувствах пълноценно, защото имах и Лина, която харчеше голямата ми заплата и ме караше да се чувствам обичан още, откакто се срещнахме, поръчвайки си един и същ сандвич в обедната ни почивка в Бизнес Парка.
      И какво се случи? В офиса дойде някакъв наперен 27- годишен гъзар, върнал се от Лондон, разбираш ли, и за нула време ми взе „онова“ поста, върна ме на „това“-то, после даже една идея по-надолу и аз, човекът-лоялност в тая фирма си пиех кафето с чичо Пепи-портиера на нашата сграда, защото нямах никакви задачи и отговорности.  Тоест, когато заявих, че напускам излезе, че аз така съм си преценил, а не че оня тъпанар буквлано ме натика в ъгъла. Та имаше по една сълза от колегите, все едно изпращат ветеран от войната.
      И така, за първи път от много време се излежавах на дивана необезпокояван, открих невероятни тъпи неща по телевизията, развих неподозиран интерес към 24 kitchen  и пробвах да направя едни задушени патладжани, но резултат беше биологично оръжие.  Спестяванията ми полека –лека си заминаваха, след толкова години не ми се работеше какво да е, нито пък ми се започваше някъде отначало.  Лина интензивно посещаваше някакви семинари по личностно разитие, и четеше безумна литература. Мернах случайно заглавията „Стани нов човек сега“ и „Привличай любов“. Доста се притесних, когато видях второто. Нали има мен? За какво й е да привлича любов? Чия любов още иска? Реших да поставя въпроса директно и тя ми избълва един тон клишета, които по никакъв начин не са присъствали в нейния речник преди това. Да съм се погледнел на какво съм заприличал. Един човек без път и посока, който не й обръща внимание, и който ако не се беше случило това в офиса е щял да прави едно и също до 60-годишна възраст. А тя сега се променяла, била осъзната и имала нужда от време да си помисли, защото в този ми вид нямала работа  мен, а както се казвало на не знам си какъв уебинар ( значи не само семинар, ами и и уебинар) : колкото повече отлагаш решенията си, толкова повече живееш по стария начин.
        Уха! Толкова дълго говори Лина и толкова неща каза, че наистина само е чакала момент, в който да се обадя. А аз само полу-шеговито  попитах „Защо четеш тази книга?“. Нещата явно не са толкова безобидни. Чудех се какво изпускам.  Кога тя е станала човек, когото не познавам и защо е решила да се променя?  Доста се сдухах от събитията, още повече след като и си посъбра нещата и отиде временно при сестра си.  Пиех бира сам в хола, което ми изглеждаше като най-отчайващата картинка на света, но стана и по-зле. Реших да намеря в интернет уебинара ( боже, колко тъпа дума), който така е разтърсил моята Лина.
        И какво виждам? Един плешивец, някъде моя възраст, в доста стилна риза седи и разправя на близо 60 човека някакви неща, които бих казал, че са ясни и установени и той нито открива топлата вода, нито ги казва по кой знае колко завладяващ начин.  Чекирам този пич- има си страница с 50 хиляди лайка. 50 хиляди! Аре, стига бе! Канал в Youtube, блог, издал една книга, пише втора.
Тотален интернет гуру, където и да напишеш „отлагане на решения“ все той ти излиза с идиотската си фотосесия, в която е насочил пръст към бедния потребител и гледа през очилата си право в теб.
        Цяла нощ бродих из дебрите на интернет, които не съм знаел, че съществуват. Хора, които те съветват за какво ли не, без да е ясно дали те самите са вещи по темата, тъй като никога не можеш да разбереш дали биографията им е истинска. И жените....ах, прекрасните жени. Те гледат, лайкват, споделят умни цитати на фона на залязващи слънца, ходят на семинари, водят си бележки от това как се прави фелацио, до това как да са по-добри хора...Мен, ако питате , ако го има първото, със сигурност са добри хора!
Но, не това е важното! Открих новото си призвание!
Трябва да завладея интернет! Именно с това, от което най-малко разбирам: любовта! Имал съм супер дълга връзка с Линчето, преди това не е като да не съм бил по срещи и да не съм се занимавал, но не смятам преживяванията си за актуални към днешна дата. И въпреки това, точно любовни съвети реших да разпръсвам във виртуалното постранство. И понеже обичам да има мениджър пред всичко, което правя, нарекох страницата си „Мениджър  срещи“ . Работното заглавие беше „Мениджър любов“ , но реших , че е много претенциозно.
       Ще кажете, че напълно съм изперкал, но истината е, че бях много ентусиазиран.  Накарах моя приятел Павката да ми нащрака готини снимки, но лицето ми да остане загадъчно . Все пак не желаех някой от познатите ми да ми се подиграва. Барнахме ги в черно-бяло и изглеждах все едно ходя по срещи  от както свят светува и то само с модели на бельо.
Така че всяка една жена, която не е модел на бельо виждаше в мен и моята снимка с неясно лице именно човекът, който да я накара да се почувства така.
       Всичките ми социални мрежи и страници бяха вързани и аз всеки ден публикувах по някое прозрение, което излизаше навсякъде и се споделяше все повече и повече, особено като ударих и малко платена реклама на своята дейност.  Цитати от сорта:  "Когато отивате на среща помнете: не вие имате късмет, а човекът срещу вас“. Пф, какво дори означава това? 3897 лайка и 200 споделяния. И, забележете,  само след няколко седмици.
      Като посъбрах още самочувствие и крилати мисли направих платен уебинар с някакви установени от мен правила. За краткия ми  престой в сферата на така нареченото „личностно развитие“ разбрах, че е много вървежно да слагаш цифри на правилата и принципите си. 10 бързи начина да отслабнете, 7 стъпки да станете милионер, 49 начина да направите суфле, 66 причини да откажете цигарите, 20 неща, които да направите преди да остареете и да ви заалармира простатата, 100 неща, които ни правят щастливи и така нататък. Мисля, че само за това как една жена да откаже секс на един мъж си има само едно златно правило „кажи , че те боли главата“, всичко друго подлежи на разтягне не локуми. И аз се спрях на цифрата 5! 5 златни правила за успешна среща!За любовния живот 10 е твърде голямо число, 5 се възприема по-лесно, носи усещането за бързина и ефективност, с Лина сме били заедно точно 5 години и като цяло има някакъв по-специален вайб.  Имаше записали се 100 жени! 100 жени, хора! Разбирам защо Кобилкина е милионер! Аз не станах милионер, но имах първи съществен хонорар и бях повече от доволен. 
   Не сте си платили за уебинара ми, но хайде, ще ви светна за 5 точковата ми система.
1.     Покажете интерес ( скрито послание: стига сте се правили на ощипани госпожици, ако харесвате някого)
2.    Изглеждайте добре ( скрито послание:  кой колкото може, положете усилия и се чувствайте добре в кожата си, защото никой няма да види голямата ви добра душа, запрепречена от голям, голям гъз)
3.    Слушайте! ( скрито послание: айде стига сте приказвали за себе си,приятелките си и колко сте интелигентна и с разнообразни интереси. Ако оставяте мъжа да говори повече, той не само ще ви сметне за умна, но и себе си ще вземе за страшен цар на приказките.  И ще се почувства добре. А после и вас ще накара да се чувствате добре)
4.    Говорете с тяло! ( скрито послание: мъжете възприемаме 90 % от заобикалящия ни свят чисто визуално. Вашите жестове и погледи ни говорят много повече от мяукането ви. И може да казвате „ Не съм такова момиче, не си лягам на първа среща“, докато някой е отгоре ви в действие и не му обяснявайте после „Аз нали ти казах“.
5.    Бъдете себе си! ( скрито послание: знам, знам, че е клише, но все пак. Бъдете максимално вярна на себе си. Ако не се гримирате, не идвайте като Елза Парини на среща. Ако ви кефи Джорджано , не казвайте, че е зле, само за да се харесате на някого. Така или иначе хората се опознават цял живот, нека стартът е максимално откровен)

     Да, знам какво ще кажете. Че се подигравам на онзи интернет плешивец, но и аз не откривам топлата вода и не казвам нищо ново. Но, хайде една шеста точка от мен- не е важно какво казваш , а как. А на мен второто явно ми се удаваше.
    С времето стана необходимо и да отговярм на въпроси в реално време, моите почитателки искаха и семинар на живо. Е, имаше и такива, които подриваха имиджа. Една беше написала в страницата ми, че за нищо не ставам. Бил съм дал съвет:говорте с тяло и покажете интерес. Жената пипала косата си често ( по некно мнение флиртувайки) и мъжът с нея я попитал дали няма въшки. Но аз не позволих недоволните клиенти да диктуват нещата. Винаги извъртах  и въпреки че пак се появяваха изказвания, че не съм никакъв мениджър срещи,  интересът растеше.
      Минаха няколко месеца. И една жена си плати, за да разговаря с мен на живо по скайп. Тя знаеше, че не си показвам лицето. Да, и такава функция бях пуснал. И чух Лина. Сякаш почти бях забравил за нея, увлечен в новото си амплоа. Тя звучеше тъжна. Аз замръзнах на място и само й написах „говори“.  И тя започна. Говореше за този мъж, в когото била много влюбена, но не знаела той какво усеща, въпреки че били заедно от толкова време. Независимо какво му казва, той сякаш не я чува и не я познава , а когато си е тръганала и е очаквала той да осъзнае някои неща, този просто повече не я е потърсил. Кой  е този бастун ли? Това бях аз, разбира се. Слушах и не познавах човека, за когото говореше. Та нали започнах всичко това, заради нея.  Написах й , че искам да се срещнем утре на обяд. Тя се изненада, но се съгласи.

      Дълго време след това зяпах в една точка. Знаех само , че я обичам. Изтрих всички страници и акаунти. „Мениджър срещи“ утре имаше най-важната среща в живота си. И никоя  система от правила нямаше как да му помогне.  Може би единственото, което ще приложа е точка 5. А може би и само този съвет трябва да същесвува като цяло:  Бъди себе си....пък каквото стане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар