вторник, 16 февруари 2010 г.

e-GO


"Огледалце,огледалце на стената, коя е най-красива на земята?..." Емблематична реплика от емблематична приказка, в която се подвизава най-тъпата приказна героиня евър!!(нека все пак уточня, че става дума за бозавата Снежанка)

Всяка сутрин ставаме, пием кафе и заставаме пред огледалото с желание да изглеждаме добре ( или поне женичките го правим със сигурност). Коса, грим , облекло...Всичко трябва да е наред, за да се чувстваме наред, за да ни чувстват и другите наред и за да бъде светът наред. Красотата отключва безброй врати, отключва успешния ден, отключва усмивките на хората към нас. Красотата е култ на съвременното общество.

Няма нищо лошо да си умен разбира се, даже си е бонус. Четеш книжки, знаеш готини лафове,казваш ги в точния момент, ходиш на кино, театър и изложби ( на всички неща,които стимулират мисленето любимия ми сценарист Алън Бол казва 'пуканки за умни хора')Но никой не стига до целия прекрасен запас от знания, когато се запознава с теб. Не че на красивите и тъпи хора им е лесно, но умните и грозни, никога не знаят какво изпускат. Не знаят колко скапано лесно може да е всичко. Защото красотата прави живота лесен.И ако си достатъчно умен, си осъзнал това рано.И успяваш да изтъкнеш каквото трябва и когато трябва , за да минеш един ход напред.

Само че не искам и не искам да говоря за повърхностната физическа красота. За нея просто знаеш, че я имаш и тя си работи за теб. Но винаги се стига до онези 'книжки', които никой не вижда в началото.Красотата е в таланта, усмивката, в очите, в интелигентния хумор, в премерения жест, в живота който се случва и НИ се случва. Трябва да има 'нещо' Inside, за да озарява out-a.

Комплексите са най-тъпото нещо , което човечеството само си е създало. Той каза, тя каза, една женА казА, те мислят, те харесват...what the fuck?
ДА! Трябва да изглеждаме добре, но защото НИЕ САМИТЕ го искаме, защото е яко да си себе си с кусурите и качествата си, а не подобие на подобието на балона с въздух. Той ще се спука рано или късно. И оставаме сами.


Красиво е да привличаш внимание, без да си го търсил умишлено и не с помощта на силиконови цици.Красотата е в начина, по който виждаш света и това как успяваш да го споделиш с останалите. Красотата не е с пошла цел, защото както Чарли Чаплин е написал на дъщеря си Джералдин в прощалното си писмо до нея- "Голото ти тяло заслужава само онзи, който познава голата ти душа' ( Тук далеч не морализаторствам и не се обявявам против страстта, привличането и секса за една нощ) Но все пак не всичко е чукане.

Красотата не е тогава, когато ти сипят безброй комплименти, когато страдаш от грандомания или коренно обратното- когато не осъзнаваш какво имаш и не знаеш как да го използваш(знаем, че скормността е за тези,които нямат други качества)

Красотата е онова, което излъчваш и което привлича като магнит околните. В Барока пищните дебелани са били идоли и със сигурност са се скъсвали от секс, а сега всяка мацка изпада в истерия като наддаде 2 килограма. Красотата е когато ВЪПРЕКИ това как изглеждаш, останалите не могат да отлепят очи от теб. Начина , по който се чувстваме рисува картини върху тялото и лицето ни.Защото не красотата ще спаси света, а това под нея.
Красотата...is a state of mind.

3 коментара: