четвъртък, 24 юни 2010 г.

BEACH MASTERS



Какво му трябва на човек? Едно време имаше реклама , която гласеше ' Нова кола, мила жена и една добра бира'. След това гневни феминистки осъдиха марката за сексизъм.

Какво му трябва на човек? Нов дом? Нова работа? Нови спомени? Нови бройки? Нова любов?Малко вдъхновение? Много алкохол? Малко мисъл? Малко алкохол? Mного мисли? Въпроси? Отговори?Някой? Нещо? Всичко?

След моето кратко пътешествие до остров Корфу , получих намек от приятелката ми Ив , че трябва да напиша нещо вдъхновяващо, екзотично, зареждащо и т.н.
Първо ще й разкажа, че истинското име на острова е Керкира. Това е името на палава древногръцка нимфа, която се е крила там от надървения бог Посейдон, който е бил обсебен от любов по нея.

Но ще и кажа и нещо друго, което доста отдавна открих за себе си. След хубави преживявания, пътувания и т.н. не мога да разказвам. Или хиперболизирам и си доизмислям или пазя за себе си най -интересното. Не мога да споделям всичко наведнъж.

Какво му трябва на човек? Поне от Корфу 'си взех' отговора. Трябва ни СЛЪНЦЕ! По дяволите, само СЛЪНЦЕ!
Но това не означава само топлина , 35 градуса,да си без дрехи и влюбен постоянно.
Слънцето е свободата- да си далеч от живота си за няколко дена и да живееш паралелно- с друг 'фасон' , без да разказваш на никой кой си и какво правиш, да имаш само тук и сега и това да е прекрасно.

На пътуванията и най-хубавото, и най-лошото е , че свършват. Защото хората се отегчаваме много бързо, запалваме се много лесно и се впечатляваме все по -трудно. Нищо не трябва да ни се дава по много и наведнъж.

Изкуство е да колекционираш мигове. Да не ги пропускаш.

Можем да го правим навсякъде, но някак си по-лесно е когато е на слънце. А вече знаете, че нямам в предвид само да е светло.

Аз съм виден алтруист, но все пак смятам, че животът трупа в нас повече страдание, отколкото щастие. И всички тези постоянно повтарящи се 365 дни в годината са само 365 начина да избягаш от страданието или да се срещнеш с него и да го преживееш.

Но по никакъв начин не означава да се скриеш, както е направила нимфата Керкира. Защото , когато се криеш оставаш на едно и също място.

А всички други пътища водят към плажа.

3 коментара: