вторник, 24 август 2010 г.

КАПАН ЗА...



Има едно нещо...Което искам да стана,когато порасна. Да стана ловец!
Ловец на мисли, емоции, думи, движения и каквото се сетите в реалния и нереален свят.
Всеки е бил ловец и всеки може да бъде. Но е адски трудно да действаш умишлено. Това си е инстинкт и идва, когато си поиска. А плячката условно се дели на 'неуловима' и 'достижима'

Сега ще ви покажа малко от моите ' ловни трофеи'. За да се уверите сами колко ми е бедна колекцията и колко много има за хващане.

Започвам с това: Усещам ' тръпката' между хората. Разбирам кога се харесват и в моя 'купидонов списък' имам не една и две сладки двойки ( а може и не толкова сладки), на които допълнително съм пресекла пътищата. Просто виждам, разкодирам погледи и въздишки и знам , преди и самите те да знаят, че нещо ще стане.

Усещам настроения!Кога се променят, кога могат да ми помогнат и кога биха ми попречили.

Подушвам удобните ситуации. Друг е въпросът дали действам адекватно. Но дори да съм изпуснала момента, поне знам че е бил той.

Прекрасно разпознавам таланта и клишето, хубавите думи казани на място, първото ми впечатление за хората рядко лъже и това е едно от най-ценните качества на ловеца.

Ловувам думи!Мои, чужди, красиви, глупави, съчетани уникално и уникално несъчетани. Поетични, лирични, градски, сладникави и груби, на български и чужди езици. Обичам думите...на финала на този пост ( чиято цел и на мен не ми е ясна) ще ви напиша от онези думи...които преди всичко са за споделяне...

Дотук добре!Няма повече. А така искам да мога да ловя сънища! Това е едно от нещата, които май никой не владее до съвършенство. Искам да мога винаги да ги разбирам, да ги прилагам в живота си/ без прекалено странните и извратените/ и да ги тълкувам.

Нямам си механизъм. Мога да ловя, но трудно задържам. Като всичко в живота, моите трофеи се изплъзват неусетно и остават само следи. Целта е да си имаш капани, които да действат. Така този необятен и неразгадаем свят ще бъде една идея по-разбираем и по-смислен. И ние ще се придвижваме из него с огромна лекота.

Само че , знаете ли...капаните щракват на всички заложени места, освен в любовта.
Тя е по-непредвидима и от сънищата и понякога и в нея ,както и в тях си казваш 'Колко яко, само да не знаех , че след малко ще се събудя..."

И сега обещаното за финал:
'Ние наистина никога не трябва да се срамуваме от сълзите си, защото те са роса върху ослепяващия земен прах, напластен по коравите ни сърца'. Това е въздесъщият Чарлз Дикенс. От неуловимите. Завинаги.

8 коментара:

  1. О, прекрасна публикация! А Чарлз ми е от "personal favourites", дори се оказа, че имаме прилика в стила на писане с него! :-D ;-) Успех, кураж и още каквото ти трябва ти пожелавам! ^^ /И ме радвай с повече такива публикации!/

    ОтговорИзтриване
  2. Охоо, такива думи от човек, който има стила на Дикенс:)) Само мога да съм щастлива! Благодаря ти за хубавите пожелания :))

    ОтговорИзтриване
  3. Глей, кво стана - разчувствА жениците, Жужииииииии! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Омг, "женица"... на моята крехка възраст все още не се наричам така! А и това, че нещо ми е харесало не значи, че ще тръгна да роня сълзи и да се прехласвам (не е в мой стил, не че нещо)
    ;-) :-Р А за Дикенс - това не е "научно доказано", но и има известна доза истина... Хаха, ама няма да се хващаме за такива глупости! Казах го понеже ме подсети със споменаването. Хайде със здраве, sistA's! :-D И Моля! ;-)

    ОтговорИзтриване
  5. Амааа ти си почти като мене, само че аз съм явно една идея по-подушлив от теб, защото първи те подуших ;) Ииии сега ще ти изпробвам капана колко ли може да държи..Май напоследък ми върви да откривам само чаровности из блоговете..Харесах всичко което си написала, ще постана да си почета на спокойно някой път, тук е комфортно, а харесвам и зеленочерното ти небе ! ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Добре дошъл под зеленочерното ми небе!:)Радвам се,че го намери, че ти харесва и че ще поостанеш. Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  7. ;) Благодаря тиии, тооо като ти се натрапи някой паднал като мен, освен да му пожелаеш добре дошъл можеш и да го изпъдиш, съвсем безцеремонно при това, но след като си избрала да бъдеш възпитана, а за мен си избрала да бъда добър и да съм дошъл, ще пробвам да не те разочаровам ;) Ще поостана, харесва ми наистина ! Ако спре да ми харесва в което се съмнявам, все още може да разчитаме на "капана", а ако и той не издържи -ми не е голяма загуба да се отървеш от мен ;) И на теб Поздрави за всичко красиво което създаваш около себе си ! Подуших че умееш...И радваш!А това е нужно да бъде оценявано с усмивки ;)))

    ОтговорИзтриване